Ara llegint
Joan Simonet: “Les pèrdues d’Agama no les ha d’assumir el ramader”

Joan Simonet: “Les pèrdues d’Agama no les ha d’assumir el ramader”

Joan Simonet, fora vila

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha mostrat el seu total rebuig davant la decisió adoptada per Agama, pertanyent al grup DAMM, de reduir la compra de litres de llet que adquireixen als ramaders mallorquins i la intenció de reduir el preu que els paga per això.

El conseller Joan Simonet apunta en aquest sentit que, “tractant-se d’un problema de comercialització i promoció, aquestes pèrdues no les ha d’assumir el ramader”. “Les vaques proporcionen llet cada dia i reduir litres suposa que el ramader haurà de sacrificar vaques de la seva explotació”, afirma el conseller.

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha volgut recordar, mitjançat un comunicat, que en l’última reunió mantinguda amb els responsables d’Agama -el dimecres- “les dues parts varen exposar d’una manera honesta i franca els seus punts de vista. Després d’aquesta reunió, la Conselleria esperava que l’empresa plantegés un altre tipus de solucions a la qual finalment ha anunciat avui -dijous-“.

Des de la conselleria, coneixedora de les ofertes de contracte que els ramaders porten rebent d’Agama des del mes de juny, on ja es començava a establir reduccions en la producció i en el preu, i sabent que hi havia un nou contracte per signar a partir de l’1 d’octubre, asseguren s’ha estat treballant en noves alternatives per reduir el cop.

“L’oferta que ha fet Agama als ramaders suposa, en la pràctica, posar en perill la viabilitat de totes les explotacions que formen el grup d’Agama. A més, aquesta reducció que plantegen significa que la planta es quedaria amb 2 o 3 ramaders com a subministradors, cosa que és absolutament irracional en l’àmbit econòmic. No és possible que una central lletera es pugui sostenir amb tan poques explotacions”, afegeix el director general d’Agricultura, Fernando Fernández.

En aquest sentit, des de la Conselleria es recorda que s’ha fet costat sempre a Agama i que, de fet, van rebre una subvenció de més d’1 milió d’euros per a la inversió i remodelació de la seva nova planta de producció. A més, i durant la pandèmia, des del Govern es va iniciar una línia d’ajudes al producte local – la de compra pública que va fer l’Administració- i la llet va ser un dels productes més beneficiats.

“Creiem que una empresa amb tan àmplia experiència en publicitat i màrqueting hauria de saber com rellançar el seu producte i fer-ho més atractiu al consumidor”, subratlla Simonet. “El que ens sorprèn és que Agama només trobi una via de solució, que clarament va en perjudici dels ramaders, i no sigui més creativa”, conclou.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt