Ara llegint
Ajuts d’un màxim de 3.125 euros pels propietaris que s’adhereixin al Lloguer Ètic del Consell de Menorca

Ajuts d’un màxim de 3.125 euros pels propietaris que s’adhereixin al Lloguer Ètic del Consell de Menorca

El programa Lloguer Ètic del Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell Insular ofereix nous avantatges per als propietaris de pisos buits, o inclús ja llogats, que vulguin adherir-se a la iniciativa de lloguer de llarga durada que ofereix, per una banda, tranquil·litat i facilitats als propietaris arrendadors i per l’altra, un preu de lloguer assequible als llogaters. El Lloguer Ètic del Consell vol també treballar en xarxa amb els ajuntaments per arribar més fàcilment als propietaris de tots els municipis menorquins que tinguin habitatges per llogar o per llogar i que poden gaudir dels avantatges del programa.

Segons declaracions de la consellera insular d’Habitatge, Cristina Gómez, el programa de Lloguer Ètic “té un gran objectiu que és captar habitatge privat i posar-lo a disposició de famílies interessades a un preu assequible i no abusiu. El que aconseguim és – amb ajuts econòmics als propietaris, subvencionant algunes despeses entre 500 i 3.125 euros l’any i també acompanyant a propietaris i llogaters – generar confiança a totes dues parts, de tal forma que el propietari es veu compensat de la pèrdua d’uns hipotètics majors guanys a canvi de la seguretat de tenir llogaters d’un perfil econòmic adequat a la renda que han de pagar”.

El programa de Lloguer Ètic del Departament l’Habitatge del Consell Insular de Menorca ofereix als propietaris d’immobles la tranquil·litat de llogar-los amb l’ajuda de l’administració insular, que a més facilita els tràmits necessaris i gestiona els ajuts econòmics de fins a 3.125 euros anuals i el tràmit d’assegurances o la mediació en possibles incidències. Aquest any se cerca a més una manera de treballar en xarxa amb els ajuntaments i els seus serveis d’atenció ciutadana perquè es pugui accedir al programa de Lloguer Ètic des dels webs dels consistoris i també fer de cara a la tardor reunions de difusió i informació del Lloguer ètic als vesins de cada municipi des dels ajuntaments amb personal del Departament d’Habitatge del Consell. Aquesta és una demanda ja expressada per l’Ajuntament des Mercadal i la idea és desenvolupar-ho en aquest i en altres municipis menorquins.

Els nous ajuts per aquest 2022 del programa de Lloguer Ètic inclouen avantatges pels propietaris que ja tenen un habitatge llogat – l’anomenada línia 1 – i també i especialment per aquells que tenen un habitatge buit – l’anomenada línia 2 – i s’adhereixin enguany al programa de lloguer no abusiu del Consell. Per aquests propietaris que hi adhereixen el seu immoble perquè es llogui dins el programa es disposa d’un ajut màxim de 3.125 euros anuals, que inclou, d’una banda, una inversió anual de fins a 1.000 euros en millora del confort tèrmic a l’habitatge, amb visita tècnica prèvia per definir els canvis a abordar amb criteris de seguretat, eficiència energètica, confort tèrmic i cost. D’altra banda, també es cobreix fins a 350 euros de l’assegurança de la llar que inclogui la reclamació de danys causats per l’inquilí i l’impagament del lloguer. Tanmateix, es poden rebre fins a 250 euros pel Certificat d’Eficiència Energètica i la Cèdula d’Habitabilitat i el pagament de la tramitació d’aquesta Cèdula d’Habitabilitat. Per aquesta línia 2 també s’inclou un ajut de fins a 1.500 euros pel temps que l’immoble pugui trigar a ser llogat a una família o persona inquilina a través del programa Lloguer Ètic.

Els ajuts dirigits a propietaris que hi adhereixen un immoble ja llogat inclouen, per una banda, el màxim de 250 euros pel Certificat d’Eficiència Energètica i la Cèdula d’Habitabilitat així com el pagament de la tramitació d’aquesta Cèdula d’Habitabilitat i per altra, fins a un màxim d’altres 250 euros de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) anual. Altres novetats del Lloguer Ètic per aquest 2022 és que el programa accepta ara als propietaris de més de 10 immobles. El programa compta amb una educadora social i una treballadora social a mitja jornada dins el Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local i es pot contactar al telèfon 971 357 083 i al correu habitatge.social@cime.es així com als webs llogueretic.cime.es, habitatgesocial.menorca.es i cime.es del Consell Insular de Menorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt