Ara llegint
Medi Ambient i Cort instal·len un punt ambiental al costat del niu de tortuga

Medi Ambient i Cort instal·len un punt ambiental al costat del niu de tortuga

Medi Ambient i Cort instal·len un punt ambiental al costat del niu de tortuga

El servei de Protecció d’Espècies de la conselleria de Medi Ambient i Territori i l’Ajuntament de Palma han posat en marxa, avui dissabte, un punt d’informació ambiental al niu de tortuga marina (Caretta caretta) de la platja de Can Pere Antoni. La Fundació Palma Aquàrium és l’entitat encarregada de gestionar-lo.

El servei s’oferirà entre el dia 1 de juliol i el 15 d’agost i, entre les seves funcions, hi ha les d’oferir informació als visitants sobre el niu de Can Pere Antoni i el seu desenvolupament i educació ambiental sobre les tortugues marines i els riscos ambientals que encara l’espècie.

El Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) proporcionarà el material didàctic als educadors així com la infraestructura necessària per al desenvolupament de l’activitat.

Un centenar d’ous

El passat 8 de juny, una tortuga marina va pondre 106 ous a la platja de Can Pere Antoni, a Palma. Es tracta de la primera posta registrada mai a Mallorca d’aquesta espècie, catalogada com a Vulnerable, i que, des de 2019, ha post en cinc ocasions més a platges d’Eivissa i Menorca. En les anteriors ocasions, la conselleria, en col·laboració amb altres entitats, va instal·lar també punts d’informació ambiental als nius que van tenir una gran acceptació.

Actualment, al niu de Can Pere Antoni hi ha 60 ous una vegada, seguint els protocols establerts, se’n van retirar 46 i es van dur a les instal·lacions del Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA) on estan sent tractats amb incubació artificial incrementant així les garanties d’eclosió. Els tècnics del COFIB ja han confirmat que una vintena d’aquests ous, de moment, son viables. El període d’incubació d’aquesta espècie és d’entre 45 i 60 dies.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt