El Consell de Mallorca invertirà 650.000 euros per restaurar patrimoni del Bisbat
El Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca han celebrat la seva reunió anual de la Comissió Mixta per planificar i coordinar les actuacions i intervencions que es duran a terme durant el 2024 en matèria de patrimoni.
Per enguany s’ha aprovat una inversió de 657.222 euros que es destinarà a diferents projectes de conservació, restauració i difusió del patrimoni cultural. Una de les partides està destinada a la digitalització del patrimoni documental. D’una banda, s’inicia la primera fase de la conservació preventiva i digitalització de la Sèrie Miscel·lània de l’Arxiu Diocesà de Mallorca, una de les sèries més consultades pels historiadors. D’altra banda, s’aprova la conservació preventiva i digitalització del Fons Musical de l’Arxiu de la Congregació de Sant Felip Neri de Palma, que compta amb partitures d’Oratoris dels segles XVI al XIX.
El 2024 també es realitzaran els estudis preliminars de béns patrimonials que presenten alguna alteració, assegurant així la primera fase de futures intervencions amb totes les garanties. La imatge de la Verge morta de la parròquia de Sant Bartomeu de Capdepera, la Verge morta de la parròquia de Sant Cristòfol de Biniali, el retaule del Nom de Jesús de la parròquia de Sant Bartomeu de Montuïri, l’Òrgan de Petra i el retaule de la Passio Imagines del Santuari de Sant Salvador de Felanitx seran objecte d’aquests estudis previs.
La partida de restauracions està dotada amb 524.222 euros i inclou, enguany, dues partides per a la restauració de béns immobles: la primera fase de la restauració de la coberta de l’església parroquial de Sant Pere de Sencelles i la primera fase de la rehabilitació de l’església del Convent dels Mínims de Sineu.
El 2024 es conclourà la restauració de la capella de Santa Caterina Tomàs de la parròquia de Pollença: es finalitzarà la intervenció del seu retaule. També s’intervindran el retaule de Sant Sebastià de la parròquia de Lloret, el retaule del Sant Crist de la parròquia de Santa Maria la Major d’Inca i s’iniciarà la primera fase de la restauració de la Cama de la Verge morta de la parròquia de Sant Jaume de Palma. També es manté la partida reservada a la restauració d’òrgans, que inclou la intervenció sobre el d’Andratx, considerat una de les més importants obres d’orguenyeria d’Espanya amb reconeixement internacional.