Ara llegint
Un nou programa a Raixa per formar discapacitats en l’àmbit de la jardineria i l’agricultura

Un nou programa a Raixa per formar discapacitats en l’àmbit de la jardineria i l’agricultura

Un nou programa a Raixa per formar discapacitats en l'àmbit de la jardineria i l'agricultura

Fomentar la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat. Amb aquest objectiu el Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), i el SOIB han obert una nova convocatòria per participar al projecte Raixa 2023, adreçat a les persones amb discapacitat majors de 30 anys interessades en formar-se en l’àmbit de la jardineria i l’agricultura. 

Concretament, el projecte Raixa 2023, que s’inclou dins del programa «SOIB 30 formació i ocupació», compren la formació pertinent per obtenir els certificats de professionalitat AGAX0208 Auxiliar d’activitats en agricultura (330 hores) i AGAO0108 Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (250 hores), que es combina amb un treball efectiu remunerat que els permet posar en pràctica tots els coneixements adquirits.  A més tots els participants, rebran la formació complementària en Inserció laboral i tècniques d’ocupació. 

El curs està obert a un total de 10 alumnes, tots ells majors de 30 anys, inscrits com a demandants d’ocupació i amb una discapacitat acreditada mínima del 33 %. Totes les persones que compleixin aquest requisit i estiguin interessades poden presentar la seva candidatura fins el proper dia 4 de febrer. La inscripció s’ha de fer a través del SOIB. 

La durada del projecte és de nou mesos, i està previst que comenci el proper 19 de març fins el mes de desembre. Es desenvolupa íntegrament a Raixa, cosa que possibilita que els participants puguin posar en pràctica tots els coneixements adquirits durant la formació, a la vegada que es contribueix a recuperar els espais agrícoles de la finca de gestió pública i a mantenir en bones condicions els seus jardins.

L’IMAS realitza el projecte Raixa des de l’any 2017, i compta amb la participació del SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal) i el finançament del SOIB. És una de les iniciatives que la institució insular duu a terme per fomentar la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat, entre ells el programa Eines-manteniment d’edificis o la concertació de més de 1.400 places de serveis ocupacionals amb les entitats del Tercer Sector Social. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt