Ara llegint
Alumnes d’Eivissa, en una jornada de Let’s Clean up Europe

Alumnes d’Eivissa, en una jornada de Let’s Clean up Europe

Alumnes d'Eivissa, en una jornada de Let's Clean up Europe

Cinquanta alumnes de l’Institut d’Educació Secundària Algarb d’Eivissa, vuit voluntaris de Creu Roja i personal del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, entre d’altres, han protagonitzat avui dematí una jornada de treball de recollida de residus a la platja, en el marc del programa Let’s Clean up Europe.

La Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal, a través del Servei de Qualitat i Educació Ambiental, que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, ha participat en aquesta jornada conjunta de sensibilització i recollida de residus a espais naturals protegits de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Illes Balears, Catalunya i Occitània). Aquesta iniciativa s’enquadra dins el programa ambiental Let’s Clean up Europe, que promou la reducció, reutilització i reciclatge de residus a través d’accions de participació ciutadana i voluntariat.

És la tercera vegada que es fan accions d’aquestes característiques en zones litorals d’aquests tres territoris. En aquesta ocasió els espais seleccionats han estat el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural del Golf de Lleó.

La directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres, que ha participat en la jornada feta avui a Eivissa, ha remarcat la necessitat de mantenir hàbits de prevenció de residus a través de la reducció, la reutilització i el reciclatge. “Aquestes accions als espais naturals de rellevància ambiental són una activitat fonamental per a la conservació del patrimoni natural. Cal recordar que s’estima que en l’àmbit mundial més de 10 milions de tones de residus acaben en el mar cada any, fet que genera greus problemes a la fauna marina”, ha subratllat Torres.

La iniciativa ha estat duta a terme per 50 alumnes de l’IES Algarb d’Eivissa, vuit voluntaris de Creu Roja, personal del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, Agents de Medi Ambient, el Servei de Qualitat i Educació Ambiental, el Servei d’Acció Exterior i Unió Europea i l’Assemblea euroregional de joves. L’objectiu principal és conscienciar la ciutadania en temes de protecció del medi natural i, més concretament, sobre els problemes dels residus. Enguany, a més, es vol harmonitzar la recollida de burilles als tres espais seleccionats i es prioritza la temàtica de salut en relació amb la natura i els residus.

El programa Let’s Clean up Europe funciona a les Illes Balears des de l’any 2016. Durant aquests anys ha facilitat la participació de més de 18.000 voluntaris ambientals i la retirada de més de 20.000 quilos de residus d’espais de rellevància ambiental de l’Arxipèlag.

A l’acte també hi han assistit la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Litoral de Sant Josep de sa Talaia, Felicia Bocú; el director general de l’Euroregió, Xavier Bernard Sans; la directora del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, Marta Castelló: i el cap del Servei de Qualitat i Educació Ambiental del Govern, Gabriel Bardi.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt