Son Salomó donarà electricitat a 16.000 habitatges de Menorca
El parc fotovoltaic de Son Salomó, situat al municipi de Ciutadella, és el projecte més gran d’energies renovables que actualment es desenvolupa a les Illes Balears. Es tracta d’un projecte estratègic per poder arribar als objectius de l’Estratègia Menorca 2030 i de la Llei de canvi climàtic autonòmica que aquest estiu podrà abastir uns 16.000 habitatges.
El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha visitat avui les obres i ha explicat que Son Salomó permetrà multiplicar per 10 la potència fotovoltaica de Menorca i arribar a 55 MW.
«Aquest projecte és imprescindible per a complir el full de ruta de l’Estratègia Menorca 2030, que té com a objectiu descarbonitzar l’illa i arribar al 2030 amb el 85 % de la demanda elèctrica coberta per energies renovables i, a més, ha ajudat a diversificar la nostra economia, ja que ha creat llocs de feina estables i de qualitat. En la seva construcció estan treballant 40 treballadors locals i 27 empreses locals amb una facturació mensual de més de 650.000 euros», ha destacat Yllanes.
Per la seva banda, el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha explicat que «la posada en marxa d’aquest parc és una passa important per reduir el funcionament de la central tèrmica de Maó, i reduir així les emissions a l’atmosfera i millorar la qualitat de l’aire dels menorquins. Vull recordar que actualment Menorca té quasi 8 MW de renovables en parcs (4,7 MW de fotovoltaica i 3,2 de molins) i 11,3 MW en autoconsum, i amb la posada en marxa d’aquest parc, la generació fotovoltaica es multiplicarà per 10».