Ara llegint
L’Ajuntament de Bunyola signa un acord amb els Jardins d’Alfàbia per a la celebració d’actes en el seu interior

L’Ajuntament de Bunyola signa un acord amb els Jardins d’Alfàbia per a la celebració d’actes en el seu interior

L'Ajuntament de Bunyola signa un acord amb els Jardins d'Alfàbia per a la celebració d'actes en el seu interior

L’Ajuntament de Bunyola ha signat un conveni de col·laboració amb l’empresa Alfàbia CB, gestora dels Jardins d’Alfàbia, per a l’aprofitament d’aquest espai de cara a la realització d’activitats organitzades per l’Ajuntament d’aquesta localitat.

El conveni, que no obliga al pagament de cap emolument per part de cap de les dues parts, ja s’ha aprofitat per a la realització d’alguna activitat, com per exemple un concert.

L’origen d’aquesta finca es remunta a l’època de domini musulmà. Alfàbia era una antiga alqueria islàmica.

D’aquesta antiga alqueria es poden destacar dues parts ben diferenciades i cada una ben notable. Per una banda es troben el conjunt de cases que conformen la finca. Malgrat que el conjunt dels edificis són del segle XVII i XVIII, aquestes foren edificades sobre les antigues restes musulmanes, i a les quals, s’hi han anat fent afegits posteriors. L’aspecte actual de la finca és degut a la important reforma que va promoure, el 1750, Gabriel de Berga i Zaforteza, un dels homes més rics de l’illa en aquell moment.

L’altre espai destacat d’aquest indret, i pel qual és sobretot conegut, és pels seus espectaculars jardins. Aquests són dels més interessants i importants de Mallorca. Foren declarats el 1954 pel govern espanyol Bé d’Interès Cultural, amb la classificació de Monument Artístic Nacional. Els jardins d’Alfàbia recullen en ells diferents estils com l’àrab, l’italià o l’anglès, però amb un component comú: la utilització de l’aigua com a element cohesionador i vertebrador. Es pot dir que el principal element dels jardins no són les plantes sinó els encisadors jocs d’aigua amb cascades, fonts, brolladors i estanys.

Alfàbia, actualment encara pertany a la família Zaforteza, que l’ha convertida en una finca-museu, que permet conèixer com eren per dins les cases senyorials i passejar pels seus impressionants jardins.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt