Ara llegint
Cinc investigadors de l’IMEDEA, entre els millors científics del món segons Stanford

Cinc investigadors de l’IMEDEA, entre els millors científics del món segons Stanford

La Universitat de Stanford ha publicat el seu rànquing “World’s Top 2% Scientists 2022”, que reconeix els científics més influents i citats del món en diferents disciplines. Entre els més de 160.000 noms que apareixen en la llista, hi ha cinc investigadors de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), un centre mixt del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) i la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Aquesta distinció posa de manifest la qualitat excepcional i l’impacte significatiu de la recerca que es duu a terme a l’IMEDEA, un centre de referència en l’estudi dels sistemes socioecològics mediterranis, tant terrestres com marins. A més, evidencia la contribució valuosa d’aquests científics al progrés del coneixement i a la solució de reptes globals.

Els investigadors de l’IMEDEA que han estat reconeguts pel rànquing de Stanford són els següents:

  • Anna Traveset (a la foto), professora d’investigació del CSIC i directora de l’IMEDEA, experta en ecologia de la pol·linització i les interaccions planta-animal. Ocupa el lloc 1.112 en el rànquing global i el 14 en el subrànquing d’ecologia.
  • Ramon Rossello-Mora, professor d’investigació del CSIC i coordinador del departament de recursos naturals de l’IMEDEA, especialitzat en microbiologia ambiental i biodiversitat microbiana. Ocupa el lloc 1.517 en el rànquing global i el 4 en el subrànquing de microbiologia.
  • Núria Marbà, investigadora científica del CSIC i coordinadora del grup de recerca en ecologia marina de l’IMEDEA, dedicada a l’estudi dels ecosistemes marins i el canvi climàtic. Ocupa el lloc 3.722 en el rànquing global i el 25 en el subrànquing d’ecologia marina.
  • Beatriz Morales-Nin, professora d’investigació del CSIC i coordinadora del grup de recerca en ecologia pesquera de l’IMEDEA, focalitzada en l’anàlisi dels recursos pesquers i la gestió sostenible de la pesca. Ocupa el lloc 5.389 en el rànquing global i el 29 en el subrànquing de ciències del mar.
  • Salvador Balle, professor d’investigació del CSIC i coordinador del grup de recerca en física no lineal de l’IMEDEA, interessat en la dinàmica de sistemes complexos i la teoria del caos. Ocupa el lloc 6.271 en el rànquing global i el 16 en el subrànquing de física matemàtica.

Des de l’IMEDEA, s’ha expressat la satisfacció i l’orgull per aquest reconeixement, que reflecteix el merescut prestigi i la dedicació dels seus investigadors i investigadores. Així mateix, s’ha destacat que aquest rànquing no és l’únic ni el més adequat per a avaluar la vàlua i l’aportació de la ciència, que és una activitat complexa i multidimensional, que depèn de molts factors i que té un impacte que va més enllà de les mètriques convencionals.

L’IMEDEA valora la diversitat d’enfocaments, la col·laboració interdisciplinària i la innovació en la recerca científica, reconeixent que la contribució dels seus científics no es pot reduir a les classificacions numèriques. Així mateix, aprecia la complexitat inherent a la ciència i entén que el seu impacte positiu es manifesta de diverses maneres, transcendint les limitacions de les mètriques tradicionals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt