Els poliesportius municipals seran dotats de contenidors blaus i grocs per augmentar el reciclatge
El poliesportiu Ses Nines, de Llubí, ha acollit avui la presentació de la nova campanya d’educació ambiental del Consell de Mallorca als espais esportius. Es tracta d’«EsportNet. Som entorn», que promou un missatge de sostenibilitat, reciclatge i netedat dels espais públics esportius, així com la prevenció amb informació i educació als espais esportius, però també als centres educatius.
El vicepresident segon i conseller del Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, acompanyats dels directors insulars d’Esports i Residus, Toni Prats i Margalida Roig, han visitat la instal·lació esportiva, renovada amb suport econòmic del Consell, on ja han arribat els primers contenidors de la campanya. Es preveu que durant el 2023 se’n reparteixin 300 unitats d’Ecoembes, tant de contenidors blaus com de grocs, per a interiors i exteriors, específics segons cada espai i que es vagin renovant a demanda.
Aquesta proposta de distribució de contenidors es centra en el reciclatge “blau i groc”: contenidors grocs per a envasos de plàstic, llaunes i “bricks” i contenidors blaus per al paper i el cartró. Arribaran a tots els poliesportius públics i el projecte s’acompanyarà de tallers i punts informatius en dates esportives assenyalades. Una distribució que permetrà que, tant pavellons com passadissos i zones comunes, disposin d’aquests contenidors ben visibles, per fomentar-ne l’ús.
El Consell, a més, oferirà aquest curs dins del programa «Suma’t», tallers educatius a les escoles en horari escolar, sobre sostenibilitat esportiva i acompanyat d’una xerrada teoricopràctica i d’un vídeo amb missatges promoguts pels joves esportistes de Mallorca. Arribarà a 38.000 escolars durant el curs 2023-2024.
El missatge
Tal com ha comentat el conseller Bestard, «volem conscienciar de la necessitat de dipositar els residus generats en els espais esportius en el lloc adequat. Res millor que fer-ho a través dels joves esportistes, en un missatge en cadena que involucri les famílies».
La proposta prové d’un treball conjunt entre Residus i Esports, arran de la petició dels membres representants dels ajuntaments en el Consell Esportiu de Mallorca (COESMA), òrgan consultiu del Consell. Pedro Bestard ha afegit que «des de les dues àrees, es faran propostes de tallers educatius, no només per conscienciar de la necessitat de reciclar, sinó també de generar un residu plàstic menor, que actualment a Balears és de 26.608 tones d’envasos, llaunes i bricks».