Ara llegint
El consum de pa va a l’alça i ja és de 28 quilos per habitant i any

El consum de pa va a l’alça i ja és de 28 quilos per habitant i any

El consum de pa va a l'alça i ja és de 28 quilos per habitant i any

La setmana del pa presenta dades interessants per part de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, associació adherida a la patronal PIMEM. Segons aquesta entitat el consum del pa s’estabilitza en els 28 quilos per habitant i any i confirma la recuperació que es va iniciar després del període postpandèmia. Aquesta xifra és molt semblant al consum que fa la resta de ciutadans de l’Estat.

L’entitat també ha comunicat que la tendència és que els ciutadans interessats en la salut nutricional cerquen en els forns, tant de Palma com de la Part Forana, on es ven el pa fet de manera tradicional. I és que, segons Pep Magraner, gerent de l’associació, “el pa moreno, per exemple, reuneix tots els requisits de producte altament saludable, sense sal i semiintegral, i això és valorat cada dia més per molts consumidors que avantposen el valor nutricional del que que mengen per damunt de tot”.

Però a més del pa moreno els dos altres productes que també han experimentat un gran creixement han estat el llonguet i el pa de xeixa.

El primer, segons l’associació, ha multiplicat per cinc el consum, sobretot a Palma. “Abans pràcticament només un o dos bars de Palma servia el llonguet ara són molts els establiments que el serveixen. El llonguet ha arribat a hotels i agroturismes. S’han fet les coses bé amb aquest producte”, ha detallat Magraner.

D’altra banda, el pa de xeixa és avui en dia un altre dels productes que ha experimentat un coneixement i reconeixement al mercat. Segons l’associació se n’ha multiplicat el consum i els pagesos mallorquins, fent ús dels molins de pedra, han incorporat la producció d’espelta. Pep Magraner assegura que “hi ha hagut moments que hi ha hagut més demanda que oferta, senyal que es coneix el producte, se’n valora l’aspecte nutricional i, de passada, es reforça el sector primari. És una equació perfecta que cal mantenir i promocionar”.

Finalment, l’associació també apunta una innovació constant i que ha vingut per quedar-s’hi. Són molts els establiments que han incorporat productes a l’hora de barrejar-se amb la farina i així surten al mercat tot tipus de pans “una oferta que cada dia arriba a diferents paladars i que agrada tant a residents com a visitants”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt